Primeres accions a Girona en el marc de la vaga mundial pel clima per exigir mesures immediates per erradicar les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle que estan sobreescalfant el planeta.

A primera hora del matí, escolars de primària i estudiants d'instituts gironins s'han concentrat davant la seu de la Generalitat a Girona. Allà han preparat pancartes, han cridat diverses consignes i han celebrat una xocolatada.

A partir de les dotze del migdia, unes cinc-centes persones han iniciat una cercavila encapçalada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La corrua de persones, majoritàriament estudiants d'institut tot i que també hi han participat diverses famílies, ha avançat per la carretera Barcelona en direcció sud en un ambient festiu i cridant lemes com "No és un canvi, és una crisi" i "Visca la lluita ecologista".

La marxa ha seguit pel carrer Emili Grahit fins l'encreuament del carrer Migdia, i ha acabat a la plaça del Vi, on les entitats organitzadores han fet una crida a una participació massiva a la manifestació que tindrà lloc a les sis d'aquesta tarda.