Sense novetats a ERC i al PSC, que apostaran de nou per Montse Bassa i Marc Lamuà, respectivament, per encapçalar les seves candidatures a les eleccions generals del 10-N. El Consell Nacional d'ERC ha d'aprovar avui el nom de Bassa, mentre que el PSC va donar llum verda ahir al de Lamuà. Els dos partits aposten, doncs, per repetir els mateixos candidats que en els comicis del 28 d'abril.

El Consell Nacional d'ERC ha d'aprovar avui la candidatura per a les comarques gironines, que comptarà amb els mateixos noms que el 28-A. Bassa ha assegurat que ara «més que mai», i especialment després de la sentència sobre l'1-O, «cal ser encara més forts per tornar a fer efectiu un nou embat contra l'Estat». «Només si som forts a Madrid evitarem la deriva cap a la dreta que ha fet el PSOE, evitarem que l'extrema dreta governi i obligarem Pedro Sánchez a tornar a seure a la taula», ha afirmat. En els números 2 i 3 de la llista hi haurà Joan Margall i Laia Cañigueral, que ja van resultar escollits el 28-A. A més, els candidats a senador tornaran a ser Jordi Martí Deulofeu, Pep Quintana i Elisenda Pérez.

El Consell Nacional del PSC, per la seva banda, va aprovar ahir la candidatura socialista a les comarques gironines, que també serà la mateixa que al passat mes d'abril. Així, el cap de llista serà novament Marc Lamuà, que farà tàndem amb Blanca Cercas. Al Senat, la candidatura tornarà a estar encapçalada per Ferran Camas.

Lamuà es va mostrar ahir agraït amb els seus companys perquè hagin tornat a confiar en ell «per representar-los i apropar les reivindicacions del territori al Congrés». També es va felicitar perquè tant Cercas com Camas, ambdós a una llarga trajectòria a la UdG, hagin «volgut continuar aportant el seu granet de sorra al projecte socialista». «És motiu de felicitat i agraïment per part dels socialistes gironins», va assenyalar el ja candidat gironí.