Les regidores Anna Barnadas (ERC) i Marina Alegre (PSC) van reclamar les proves per l'aplicació del nou pla de recollida de residus a Olot. Les proves per escollir un nou pla per a una recollida de residus més eficaç van ser anunciades a finals del 2018 i no es van arribar a concretar mai els barris on es farien.

La funció de les proves és escollir un nou model de recollida que sigui més eficaç a l'hora de fer la selecció. El regidor responsable de Medi Ambient, Aniol Sellabona (JuntsxCat), va explicar que amb l'aplicació del nou model de recollidal'Ajuntament confia superar el 70% de selecció. Això no obstant, no va concretar ni quan, ni com faran les proves a Olot.

Sellabona va recordar que hi ha hagut proves per a l'aplicació al nou pla a diferents localitats de la Garrotxa. N'hi ha hagut a la Vall d'en Bas, Argelaguer, Sant Joan les Fonts i Santa Pau. També va considerar que quan tingui lloc l'aplicació del nou sistema de recollida, Olot i els pobles de la comarca superaran el 70% de selecció.

La reclamació de les proves per a un nou sistema de recollida va ser iniciada per la regidora, Anna Barnadas (ERC). «Demanen que s'engegui d'una vegada la prova pilot per la recollida de residus», va dir. Tambe va considerar que sense una recollida de residus eficient no es pot combatre el canvi climàtic.

La referència de Barnadas va tenir lloc en el decurs dels parlaments previs a l'aprovació d'una moció de declaració d'emergència climàtica i favorable a la vaga mundial pel clima que va tenir lloc ahir.

La moció va ser aprovada amb el suport dels grups de JuntsxCat, ERC i el PSC i el vot en contra de la CUP. Lluís Riera (CUP) va avisar de la imminència d'una gran crisi climàtica que sobretot afectarà, segons ell, les classes populars. Va demanar la construcció d'una variant d'Olot sostenible, d'un increment d'ús de la bicicleta i el restabliment de la llei de Canvi Climàtic.

Marina Alegre (PSC) va criticar que a Olot no s'hagin ampliat els recorreguts urbans per a bicicletes. Va plantejar que en els últims 4 anys només s'han fet actuacions puntuals en la xarxa de carrils-bici usats per moure's per Olot.