Els veïns dels blocs 91 i 93 de la carretera Barcelona de Girona han interposat una denúncia contra l'Hipercor per la fressa que fan els aires condicionats que l'empresa té a sobre del centre comercial. Asseguren que des de mitja hora abans que obri les seves portes fins mitja hora després de tancar-les el soroll és constant i que ronda els 60 decibels de mitjana, si bé hi ha hagut puntes de 65 o 70 en funció de la demanda. Els denunciants recorden que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estipula que, a partir de 55 decibels, un soroll molesta i, a partir dels 70, genera una pèrdua auditiva. Els veïns demanen que l'empresa faci les obres pertinents per corregir el problema però lamenten que s'han reunit amb l'empresa però que no els ha donat cap solució.

Asseguren que han passat un estiu «complicat» per la fressa constant dels aparells, especialment els dies més calorosos. «Hi ha moments que és el mateix que tenir la campana de la cuina oberta durant tot el dia a màxima potència», es queixa Rubén Mora, portaveu dels veïns. «Hi ha dotze hores al dia que no pots sortir a la terrassa o obrir les finestres, en ple estiu, que és quan fa més calor», assenyala Mora. El portaveu dels afectats reconeix que quan va comprar el pis en aquesta zona de Girona «tenia clar» que podria haver-hi certes molèsties amb el trànsit. Ara bé, concreta que «el més sorprenent és que no se senten els cotxes per culpa dels aires condicionats de l'Hipercor».

A més, bona part dels inquilins tenen habitatges amb una segona sortida a l'altra banda. Es dona el cas que els registres que han captat a la del darrere són la meitat que en la banda del centre comercial. «Ens agradaria que fos igual en un costat que a l'altre», assenyalen. Mora reconeix que diferents responsables del centre comercial l'han atès però cap d'ells els ha ofert una solució concreta. A més, els veïns recorden que l'empresa està fent unes obres d'ampliació just davant de l'edifici actual. Això els preocupa perquè farà augmentar la superfície del centre i, en conseqüència, la demanda d'aire refrigerat o calefacció. Des de l'Ajuntament deixen clar que segueixen de manera estricta la normativa de sorolls, i reconeixen que la denúncia dels veïns s'està tramitant.