Les penes interposades a menors a la província de Girona han augmentat sensiblement (de 191 a 209) des del 2013, el primer any que l'INE va començar a comptabilitzar-ho, però el gran gruix segueix afrontant una sola mesura.

D'aquests, hi ha un repunt a l'alça de mesures adoptades a menors amb nacionalitat espanyola (235), que representen quasi la meitat del total, mentre que els que no la tenen mantenen una tendència a la baixa (154) respecte a fa 5 anys.

Per sexe, 175 de les mesures es van interposar contra nois i 34, contra noies.

La majoria de les mesures adoptades són la llibertat vigilada (214), davant dels diversos tipus d'internament, dels quals el més comú és el de règim semiobert (56), i no se n'ha interposat cap de règim tancat. També s'ha optat per mesures com la prohibició d'acostament a la víctima (35) o de realització de tasques socioeducatives (26), una decisió cada vegada més adoptada pels jutges per fomentar la reinserció dels joves a la societat.

El 2018 hi va haver 2 menors condemnats per delictes sexuals a la demarcació, un més que el 2017, any que es va començar a comptabilitzar.