Més de dues tones d'escombrariess'han recuperat del mar i la costa aquest cap de setmana en el marc del projecte "Mou-te pel Mar" coordinat des de la plataforma digital Twinapp. S'han recollit residus de forma simultània a Palamós i Sant Feliu de Guíxols per part de les confraries de pescadors, entitats i voluntaris individuals. Es tracta d'una sortida de plogging, un terme anglès que fa referència a la recollida de residus fent esport.

La plataforma coordina accions de recollida de brossa del medi marí i entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l'activitat pesquera i l'esportiva.

El diumenge al matí es van portar a terme sortides de forma simultània a Palamós i Sant Feliu. Els participants van sortir a fer esport mentre anaven recollint la brossa que trobaven pel camí. Al port es van dipositar als contenidors on durant tota la setmana els pescadors han anat abocant la brossa recollida a alta mar durant l'activitat pesquera.

Els participants a una altra sortida organitzada pel Club Natació Palamós i els alumnes de l'escola Vedruna també han contribuït a la neteja retirant brossa.

L'ADF Gavarres Maríltima, entre altres entitats participants, s'han fet ressó de la sortida.

Els organitzadors han informat que en total s'han recuperat del mar i de les zones properes a la costa més de dues tones de brossa.

Les properes campanyes seran a Roses i Blanes.

El projecte "Mou-te al Mar" s'ha posat en marxa aquesta setmana amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre de Palamós. A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides.