El Govern va anunciar ahir la resolució provisional de les subvencions 2018-2019 per la dinamització territorial a 92 municipis gironins de menys de 2.000 habitants. Les ajudes s'han donat a nuclis petits de població de les 8 comarques.

Concretament, i segons la resolució provisional, els beneficiaris de les ajudes seran 30 municipis de l'Alt Empordà, 18 del Baix Empordà, 5 de la Cerdanya, 8 de la Garrotxa, 11 del Gironès, 4 del Pla de l'Estany, 10 del Ripollès i 6 de la Selva.

De moment, l'executiu ha notificat la resolució als ens locals mitjançant la seva publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat.

Més de 500 sol·licitants

En un termini de 10 dies hàbils les entitats proposades com a beneficiàries podran formular les al·legacions convenients així com presentar la documentació tècnica necessària. La resolució definitiva es publicarà el pròxim mes de novembre.

En la convocatòria, que es va obrir el passat 31 de maig, s'hi han presentat un total de 502 sol·licituds i se n'han atorgat el 18%.

La proposta de resolució provisional estableix que la quantitat màxima de les subvencions és de 50.000 ? per cada ajuntament sol·licitant.

L'objectiu d'aquests ajuts de dinamització és la definició i execució «d'accions prioritàries que comportin un valor afegit important pels municipis per tal d'afavorir la dinamització territorial» i la «igualtat d'oportunitats de les persones que viuen en aquest entorn».