L'Ajuntament de Puigcerdà i el Departament d'Educació han desbloquejat el futur de l'escola Llums del Nord, la qual ocupa mòduls prefabricats des de la seva inauguració fa ja més d'una dècada. Els dos estaments han acordat descartar la fusió de les dues escoles públiques de la capital cerdana -opció que el mateix Departament havia plantejat veient la baixada de demanda de places- i replantejar la construcció d'un edifici per a Llums del Nord més petit del previst inicialment.

L'acord entre consistori i Govern blinda el futur de l'escola Llums del Nord, la continuïtat de la qual quedava en qüestió en una hipotètica fusió amb l'Alfons I. En base a aquestes converses, Educació s'ha compromès a començar a projectar amb l'Ajuntament un futur edifici a la zona de la Pedragosa, que el mateix consistori ja va urbanitzar per aquesta finalitat el mandat passat. El plantejament de l'Ajuntament és construir un edifici adaptat a la nova demanda de places públiques que, alhora, serveixi per albergar altres ofertes educatives que actualment s'ubiquen en altres edificis com ara l'escola oficial d'idiomes, que imparteix les classes a l'institut Pere Borrell.

L'escola Llums del Nord, estrenada el 2007, es va concebre com a alternativa a l'Alfons I, que en aquells anys oferia fins a cinc línies per curs. En els últims anys el número de línies dels cursos inicials no ha superat les tres entre les dues escoles. La supervivència de Llums del Nord assegura la tria de dos models a les famílies.