L'Ajuntament de Ribes de Freses, en el seu últim ple, va aprovar licitar 163.000 euros per a les obres de reconstrucció dels tres murs afectats pel temporal Leslie de gairebé fa un any. Es tracta de recursos procedents del romanent de tresoreria perquè la Generalitat encara no ha resolt les ajudes del temporal.

L'actuació consisteix en la reparació de tres murs afectats pel temporal situats al passeig Saida, passeig Guimer i passeig Margarideta del talús del cremallera de Núria. Són murs de contenció dels marges del riu Freser.

De les actuacions previstes, el mur del passeig Guimerà suposa la reconstrucció d'un mur per gravetat de pedra tradicional, com el que hi havia, però de major dimensió, conforme al càlcul estructural, i també és el que altera menys el subsol, que són les recomanacions que van sortir de l'estudi de tracció dels cedres cententaris del passeig. Els cedres centenaris es van poder salvar a última instància de ser arrencats per culpa d'haver estat malmesos pel temporal. També es preveu la reconstrucció de la barana, com era originàriament, i el paviment.

El mur del passeig de la Margarideta és un mur de formigó armat revestit de pedra. La intervenció més complexa i de major import, un 55% del total, és la del passeig Saida, ja que es tracta de la reparació d'un mur de 5 metres, que conté un reblert de terres artificial.