La Costa Brava al costat del Montseny i alguns punts del litoral central. Pel que fa a la temperatura, el mes passat va ser càlid al conjunt del principat menys a la Vall d'Aran i les àrees properes. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures van ser altes, per sobre de la mitjana climàtica, però sense grans calorades com les del juliol i l'agost. Pel que fa a la pluja, la major part del territori va recollir una precipitació inferior a la mitjana climàtica, amb unes quantitats molt petites a Ponent, on ha estat un setembre molt sec.

El vent de l'oest predominant en altura va comportar l'arribada de fronts i pertorbacions d'origen atlàntic i alguns, van provocar els episodis tempestuoses que van afectar el litoral i prelitoral. Els dos primers dies de mes van estar marcats pel pas d'un sistema frontal que va afectar el prelitorial. Entre l'1 de setembre al migdia i la matinada del dia 2, la precipitació més abundant es va registrar a la Catalunya central i al Montseny amb alguns màxims al voltant dels 50 litres per metre quadrat. La majoria de les tempestes, però, van ser curtes, de manera que tot i ploure amb molta intensitat només una estació va arribar a superar els 20 litres en mitja hora, a Osona. Pel que fa als llamps, es van registrar 953 descàrregues.

Més d'un miler de llamps

Entre el 9 i l'11 de setembre, una pertorbació desenganxada del corrent general va provocar un nou episodi de precipitació amb pluges fortes, però, en general, l'aigua va caure de manera relativament pausada. A Barcelona es van superar els 70 litres per metre quadrat, mentre que en sectors del sud de l'Alta Ribagorça o l'oest del Segrià pràcticament no hi va ploure. La nit del 9 al 10 es van detectar 1.107 llamps a Catalunya.

Entre el 20 i el 21 de setembre també es van produir precipitacions de forma irregular. La pluja va ser abundant a diversos sectors del litoral i prelitorial, però minsa a bona part del Pirineu, prepirineu i sectors de ponent, però també a trams del litoral i prelitoral del Tarragonès, el Penedès, el Baix Llobregat o el Vallès Occidental. Les quantitats més elevades registrades a les estacions gestionades pel SMC van ser 107,2 litres per metre quadrat a Calonge, 93,4 a Castell d'Aro i 91,7 a Cadaqués; com a valor més destacat, l'estació de Castell d'Aro va recollir 36,2 litres en 30 minuts.