L'Ajuntament de Banyoles insta la Generalitat que no desestimi el projecte de desdoblament de la C-66 entre Cornellà de Terri i l'enllaç de l'N-260 a Besalú.

La moció, presentada pel grup Convivència i Progrés durant el ple ordinari de dilluns, va ser aprovada per majoria. ERC - Junts per Banyoles i JuntsxCat van votar-hi a favor, mentre que el grup municipal Sumem Banyoles-Alternativa municipalista hi va votar en contra.

La formació va recordar que està en marxa el projecte de millora de la seguretat d'aquest tram. La carretera, que comunica la Costa Brava amb la Garrotxa, actualment està desdoblada entre els municipis de Sarrià de Ter i Banyoles.

El projecte de millora del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat preveia una actuació que abasta 8,5 quilòmetres que consistia en la implantació d'un tercer carril (2+1), la col·locació d'un separador físic entre els dos sentits, la millora dels enllaços, la construcció de noves rotondes, la millora del ferm i de les cunetes i un estudi per reduir l'impacte acústic.

El 2011 es va xifrar en 172 milions d'euros, però es va descartar per motius econòmics. La moció recorda que altres administracions territorials han reclamat el desdoblament. El text insta el Govern de la Generalitat que es comprometi a no desestimar el projecte. Aquest és l'únic tram de la via entre Olot i Girona que no està desdoblat.

L'alcalde, Miquel Noguer, va destacar que el projecte del tercer carril que es durà a terme en els mesos següents ja és una millora substancial i que el túnel de Bracons ha fet baixar la densitat de vehicles.