04 de octubre de 2019
04.10.2019
Diari de Girona

Participació gironina en el primer Congrés d'Educació pública

Una dotzena de centres i entitats educatives de Girona ja s'han adherit a un projecte per visibilitzar i reivindicar l'escola catalana

04.10.2019 | 00:51
Participació gironina en el primer Congrés d'Educació pública

L'escola pública catalana es reivindica amb la primera edició d'un congrés que demà al matí es presentarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i que compta amb la participació d'una dotzena de centres i entitats gironines.

A l'organització hi ha les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Àgora, de Girona; Lacustària, de Llagostera; Malagrida, d'Olot; Vila-romà, de Palamós; Nou de Quart, d'aquest municipi; l'institut escola Francesc Cambó i Batlle, de Verges; i la zona d'escolarització rural (ZER) Tramuntana, de Viladamat.

De moment, la representació gironina es completa amb el moviment de renovació pedagògica (MRP) de Girona, l'associació d'ensenyants de música de Catalunya a Figueres, Ep! MRP de l'Alt Empordà i el Centre de recursos pedagògics (CRP) del Gironès.

La iniciativa vol implicar tots els centres públics de tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les d'adults, passant per les diferents etapes de l'educació obligatòria i sense oblidar l'especial. El congrés preveu una sèrie de taules de treball territorials que es desenvoluparan entre el 26 d'octubre amb una primera sessió a Olot i una data encara per determinar del maig de 2020 a Girona, on es tancarà després de passar per Ripoll, Palafrugell i Figueres.

Els objectius principals del projecte són definir els principis de l'educació pública i les seves línies d'actuació, visibilitzar-la i reivindicar-la com a motor de canvi social, a més d'establir allò que permetria millorar, consolidar i estendre'n el model. De moment, hi ha 50 actes planificats arreu de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook