Les comarques de Girona són l'onzena província on es roben més vehicles d'Espanya. Així ho determinen les estadístiques de criminalitat del segon semestre del Ministeri de l'Interior. En sis mesos hi ha hagut 306 sostraccions de vehicles. Una dada que suposa un creixement del 20,5% respecte al mateix període de l'any passat quan es van denunciar 254 robatoris de vehicles. Aquí hi entren tot tipus de vehicles motoritzats, des de motos, cotxes, camions, entre d'altres. Entre el mes de gener i el juny les forces policials han recopilat fins a 17.500 sostraccions de vehicles a tot Espanya. El punt de l'Estat on s'ha trobat amb més problemàtica és la província de Barcelona, amb 4.231 casos. Al segon punt del pòdium hi ha Madrid, amb 4.110 fets i el tercer graó del rànquing és per a la província de Sevilla, amb 979 casos denunciats.

Cal dir que aquest tipus de sostraccions es manté força en global a tot Espanya i, de fet, ha patit un decreixement del 0,1% respecte a l'any anterior, passant de 17.513 fets als 17.500 d'aquest 2019.

En canvi, a la província de Girona, aquesta tipologia delictiva ja va apreciar un clar augment durant el primer trimestre de l'any, passant dels 115 casos del gener a març de l'any passat, als 149 d'enguany. Això suposa un increment del 29,6%. Als grans municipis de les comarques gironines els robatoris de vehicles han patit majoritàriament una reculada.

Els robatoris a les grans ciutats

L'única gran ciutat on han pujat és a la vila de Salt, aquí s'han duplicat. En sis mesos s'han robat vuit vehicles. Mentre que a la ciutat de Girona el nombre de sostraccions denunciades es manté en 45.

Per contra, a Blanes és on s'ha patit una baixada més destacada, del 33,3%. Entre el gener i el juny s'han denunciat 27 casos, mentre que durant el mateix període de 2017 n'hi havia hagut 18. També hi ha hagut una forta baixada a Olot, d'un 28,6%, passant de cinc a set fets. A Figueres ha estat un decreixement més lleuger, de només dos casos i s'han denunciat fins a cinc robatoris durant els primers sis mesos de l'any.