Després d'estar-se disset dies sense que s'hi repartissin cartes, Vidrà va recuperar el servei aquest dimecres. Una cartera enviada des de l'oficina de Ripoll hi va portar tota la missatgeria acumulada des de mitjans de setembre.

L'alcalde, Josep Anglada, afirma que «ens hem queixat del dret i del revés» sobretot a la central de Correus a Madrid.

La població de Vidrà depèn de Ripoll, pel fet de ser província de Girona malgrat pertànyer a Osona. Aquesta ha estat la primera vegada que el poble s'ha trobat deixat de la mà de déu pel que fa al correu durant tants dies. En alguna ocasió havien estat un dia puntual sense carter «però sempre avisaven i era per un motiu justificat», explica Anglada. En aquest cas l'absència s'ha perllongat bastant més.

A Les Lloses el problema ha estat idèntic. Després d'adonar-se d'aquesta anomalia, l'Ajuntament també va posar-se en contacte amb l'oficina de Ripoll. Fins i tot van anar-hi a buscar cartes, i alhora van presentar una demanda a Madrid.

La van interposar la setmana passada. La manca d'efectius, «amb quatre carters de baixa entre, els quals el que cobria Les Llosses», és el raonament que han rebut per explicar aquesta manca de servei, afirma l'alcalde, Andreu Llimós.

Crítiques de la CGT

Els casos de desatenció del territori no són patrimoni absolut d'Osona i el Ripollès. Al sindicat CGT de Girona ho han denunciat en més d'una ocasió.

El seu delegat de Correus, Miquel Àngel Barderas, explica que «la manca de personal és un fet habitual tant a la província com a la resta del país».

En tot cas, no és habitual deixar una zona concreta durant tres setmanes sense rebre cartes«incomplint amb l'obligació de repartir diàriament el servei postal universal».

La destrucció de llocs de treball després de jubilacions o trasllats s'ha convertit en el principal problema del servei postal, perquè «no es cobreixen les baixes tal com hauria de fer-se», diu Barderas.

Pel que fa a la possibilitat que de cara a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre alguns municipis es quedin sense rebre les notificacions, apunta que «en aquest cas no cal patir, segur que ja s'espavilaran per complir-ho, tal com també fan amb el servei de paqueteria».