El Concurs Internacional de Fotografia de Natura i Muntanya, Montphoto, ha donat a conèixer aquest cap de setmana els premiats del 2019 en les dotze categories en les quals es pot competir. Durant el cap de setmana s'han celebrat diferents actes i activitats vinculats amb la fotografia dins el Festival Montphoto celebrat a Lloret de Mar.

El premi d'Honor ha estat per Rubén Pérez amb una fotografia on es poden veure dues libèl·lules com se submergeixen per pondre els ous.

Entre els premiats, en la categoria de Participació Jove, hi ha un veí de Fortià, Martí Camps Frigola. En aquest cas amb una imatge realitzada al Marroc.

"La meva idea en la fotografia del desert era buscar línies i textures, ja que aquests abundaven en el desert", descriu. Va veure tres dues que es creuaven i aquest va ser el resultat.

El concurs atorga premis i mencions d'honor en les diferents categories que es pot competir. En la categoria de Montanya el premi ha estat per Fortunato Gatto. Una perspectiva dels cims del Llac Grey.

En la categoria d'Activitats de Montanya el primer premi ha estat per Diego Caballero per una fotografia realitzada a Isla Reunión, a França, en un espectacular descens per una cascada. En aquesta categoria hi ha mencions per diversos fotògrafs espanyols. Les imatges es poden veure a la web de Montphoto.

Els animals també són els protagonistes. En la categoria de Mamífers, en la d'Aus i la d'Altres Animals han destacat amb el primer premi les imatges de José Pesquero Gómez, de Madrid, de Manuel Enrique, de Sevilla, i Peter de Rupert Kogler, d'Àustria, respectivament.

Un tigre de bengala, és el protagonista en la categoria Mamífers.

El Món Vegetal, el Paisatge i el Món Subaquàtic van premiar amb el primer premi a David García, de Guadalajara, George Popa i Alexander Mustard. Les imatges guanyadores són les següents:

Una de les categories amb impactants imatges és la de Denuncia Ecològica. Aquí el primer premi ha estat per Britta Jaschinski, de Londres, denunciant la caça.

Les categories Art a la Natura i Macro completen el concurs. Justament la imatge premi d'Honor ho és en la categoria Macro. I en Art i Natural el primer premi ha estat per Fortunato Gatto.