08 de octubre de 2019
08.10.2019

Presumptes irregularitats en la concessió de quatre llicències d'obres

Joan Güell ha estat investigat per tres casos més de llicències urbanístiques en la construcció d'edificacions

08.10.2019 | 00:12

La sentència ferma contra Joan Güell per la llicència d'obres il·legal a una parcel·la de l'avinguda de la Selva d'Amer és un dels casos pels quals l'exalcalde ha estat investigat.

El 2009 l'Ajuntament del municipi va dur Güell a la Fiscalia de Girona per quatre llicències urbanístiques emeses entre el 2000 i el 2006 que van permetre la construcció de tres edificacions en el municipi.

Diverses resolucions judicials, informes tècnics i un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat van detectar irregularitats en la concessió dels permisos. A més, les tres primeres llicències es van atorgar amb informes tècnics contradictoris, i l'única que va concedir-se tot i la negativa unànime dels informes tècnics municipals.

Les dues primeres llicències es refereixen al polèmic edifici situat a la plaça de la Vila, on la mare de l'exbatlle va obrir un bar. En aquest cas, es van donar amb els informes desfavorables de la secretària, tot i que l'arquitecte municipal va mostrar-s'hi a favor. El Departament de Política Territorial va decretar a la revisió de la concessió de les llicències, però la petició no va ser atesa per l'Ajuntament.

La tercera llicència es va concedir per comissió de Govern el febrer de 2004 i correspon a la construcció d'un bloc de 76 habitatges al carrer Alcalde Domènech que incloïen tres locals comercials i apartaments. Aquesta es va adjudicar amb el suport de l'arquitecta municipal, mentre que la secretària interventora va mantenir una postura contrària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook