L'edifici de la Generalitat a Girona va commemorar dilluns els 40 anys de la creació del Departament de Salut (1977-2017) amb la inauguració de l'exposició 40 anys fent salut, una mostra itinerant que va produir el Departament de Salut i que explica, en plafons, la història dels fets més rellevants de la institució.

Durant l'acte es va projectar també un audiovisual amb entrevistes a treballadors del Departament de Salut en aquest temps, i que forma també part de la mostra. Des de dilluns i fins al 18 d'octubre l'exposició es podrà visitar a l'oficina d'atenció ciutadana de la seu de la Generalitat a Girona (plaça Pompeu Fabra, 1). Es podrà visitar de dilluns a divendres de les 9 a les 17 h i dissabtes de les 9 a les 14 h.

Quatre dècades d'història

Amb el restabliment de la Generalitat provisional el 1977 es va crear el Departament de Sanitat i Assistència Social, situat al Palau de la Generalitat i al passeig de Lluís Companys. En aquells moments també es va nomenar el primer conseller, Ramon Espasa. Un any després es va crear l'estructura del Departament i dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i es va planificar el mapa sanitari.