La sentència ferma contra Joan Güell per la llicència d'obres il·legal una parcel·la de l'avinguda de la Selva d'Amer és un dels casos pels quals l'exalcalde ha estat investigat.

El 2009 l'Ajuntament del municipi va dur Güell a la Fiscalia de Girona per quatre llicències urbanístiquesquatre llicències urbanístiques emeses entre el 2000 i el 2006 que van permetre la construcció de tres edificacions en el municipi.

Diverses resolucions judicials, informes tècnics i un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat van detectar irregularitats en la concessió dels permisos. A més, les tres primeres llicències es van atorgar amb informes tècnics contradictoris, i l'única que va concedir-se tot i la negativa unànime dels informes tècnics municipals.

Les dues primeres llicències es refereixen al polèmic edifici situat a la plaça de la Vila, on la mare de l'exbatlle va obrir un bar. En aquest cas, es van donar amb els informes desfavorables de la secretària, tot i que l'arquitecte municipal va mostrar-s'hi a favor. El Departament de Política Territorial va decretar a la revisió de la concessió de les llicències, però la petició no va ser atesa per l'Ajuntament.

La tercera llicència es va concedir per comissió de Govern el febrer de 2004 i correspon a la construcció d'un bloc de 76 habitatges al carrer Alcalde Domènech que incloïen tres locals comercials i apartaments. Aquesta es va adjudicar amb el suport de l'arquitecta municipal, mentre que la secretària interventora va mantenir una postura contrària.