El PSC ha fet una crida a tots els votants consitucionalistes de les comarques gironines, ja que, segons ha recordat el seu cap de llista, Marc Lamuà, és l'únic partit no independentista de la demarcació que té representació al Congrés. "Som l'única veu que molts gironins i gironines tenen defensant els seus drets, anhels i conservant la seva dignitat", ha afirmat. Els socialistes gironins han presentat les seves candidatures per a les eleccions generals del 10-N en un acte a les ribes del Ter de Girona que ha comptat amb la presència de la cap de llista per Catalunya, Meritxell Batet.

Lamuà ha recordat que 70.000 gironins van votar altres opcions constitucionalistes el 28-A que no van obtenir representació al Congrés, ja que, dels sis diputats que té la demarcació, tres van ser per a ERC, dos per a JxCat i un per al PSC. Per això, els ha convidat a apostar aquesta vegada pel PSC, perquè, assegura, volen "representar-los al Congrés i al Senat" i aconseguir que el PSC sigui més fort. "No és per un motiu partidista o egoista, sinó perquè realment a les comarques gironines hi ha molts ciutadans que no poden veure representada la seva veu", ha indicat. Lamuà també ha lamentat que, durant els últims mesos, els diputats sobiranistes s'hagin preocupat més per parlar de qüestions independentistes tant al Congrés com al Senat i s'hagin oblidat en canvi dels problemes propis de les comarques gironines.

Per la seva banda, Meritxell Batet ha advertit als partits independentistes que ells tenen la "clau" perquè es torni a activar el 155 si tornen a trencar el marc institucional o a saltar-se la lleis. Batet assegura que el discurs dels socialistes resptecte aquest tema ha estat "permanent" i "constant", i ha reiterat que només hi ha dues maneres de sortir de la situació actual: respecte a les lleis i diàleg polític. "Si algú torna a trencar el marc institucional, torna a convocar un referèndum il·legal o declara la independència de forma unilateral, el PSC tornaria a fer el mateix: aplicar l'Estat de dret per garantir els drets de tota la ciutadania", ha assenyalat. Per això, creu que els partits independentistes han de decidir "si volen seguir amb un camí que només porta a la confrontació o acceptar el marc normatiu i la Constitució".

D'altra banda, Batet també ha institit en la necessitat d'acabar amb el bloqueig i aconseguir un govern estable. Segons ha assegurat, convocar uns nous comicis va ser la única sortida del PSOE perquè no podien "arriscar-se a tornar a presentar uns pressupostos que no fossin aprovats, tenir una crisi de govern en qualsevol moment o tenir dos governs en un". Per això, i malgrat entendre que la ciutadania pugui patir "cansament i frustració" per haver de tornar a anar a les urnes, ha fet una crida a la mobilització per aconseguir un govern "sòlid, coherent i progressista", i evitar un "ensurt" de la dreta, que podria guanyar.

Finalment, el cap de llista al Senat per Girona, el professor de la UdG Ferran Camas, ha advocat per la justícia social i garantir la seguretat econòmica de les persones, la cohesió social i la humanització dels serveis públics.