CaixaBank, amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge - crowdfunding solidari- a favor de la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu que particulars i empreses, clients o no clients de l'entitat se sumin a la iniciativa de dotar el Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta d'una màquina centrífuga per al processament i extracció de l'ADN de les biòpsies líquides.

L'Obra Social La Caixa, ja ha realitzat una aportació de 3.000 euros per fer realitat l'adquisició d'aquesta màquina que permetrà reduir el temps de resposta en el diagnòstic de pacients amb malaltia oncològica. Els 3.300 euros restants són l'aportació econòmica que CaixaBank espera recollir a través de les seves oficines a les comarques del Gironès i el Pla de l'Estany, donatius que qualsevol ciutadà o empresa pot realitzar des de qualsevol dels caixers automàtics, a través de Caixabank Now o del portal web, garantint que el 100% de les aportacions s'abonaran al projecte. La recollida d'aportacions es va iniciar ahir i finalitzarà el 10 de novembre.

Si s'assoleix l'èxit d'aquesta acció solidària, l'hospital Josep Trueta de Girona disposarà d'una nova eina que permetrà processar les mostres de la biòpsia líquida amb més rapidesa i, per tant, reduir el temps de resposta del diagnòstic i començar abans el tractament més adequat. La biòpsia líquida és una de les tècniques de diagnòstic molecular del pacient oncològic més utilitzades. Es tracta d'una tècnica no invasiva, sense molèsties pel pacient, que permet a partir d'una mostra de sang realizar estudis moleculars per valorar el tractament, el pronòstic i fer un monitoratge de l'estat de la malaltia.

La Fundació Oncolliga Girona i comarques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de les comarques gironines.