L'hospital d'Olot i la Garrotxa ha contractat cinc metges llatinoamericans per tal de cobrir les mancances en metges del servei d'urgències d'Olot. En els pròxims dies arribarà a Olot un metge de l'Equador amb titulació de l'Hospital Clínic de Barcelona. Ja estaria aquí però no ha pogut sortir de l'Equador per la crisi que pateix aquell país. N'han contractat un de l'Argentina i tres de Mèxic.

El gerent de l'hospital d'Olot, Josep Maria Padrosa, ahir, va explicar que té molts problemes per contractar metges. Va precisar que contractar metges sud-americans també és difícil. El gerent de l'hospital d'Olot va atribuir la mancança de metges a la falta de relleu generacional. Va explicar que en 6 o 7 anys es jubilarà la tercera part de la plantilla de metges.

Encara va apuntar que trobar metges per cobrir les urgències és una dificultat afegida. Va plantejar que cada vegada hi ha menys professionals disposats a fer torns de nit i hores extraordinàries encara que suposi cobrar més.

«Els professionals se'n van d'urgències per tenir una vida més tranquil·la en un Centre d'Atenció Primària», va apuntar.

Padrosa va explicar que a Urgències d'Olot hi treballen 50 persones i que cerquen fórmules per optimitzar el servei. També va comptabilitzar en una trentena el nombre de metges sud-americans que hi ha a l'hospital i va indicar que molts fa dècades que hi són.