La PAH de Banyoles es va concentrar al carrer Barcelona del barri de La Farga ahir al migdia per evitar un desnonament. Es tracta d'una família de mare soltera amb 4 fills majors d'edat que viuen en aquest pis des de fa cinc anys.

A les 12.30 h estava previst que arribés la comitiva judicial, però van arribar més tard de les 13 h. «Han vingut a executar el desnonament, però com que serveis socials havia parlat amb ells han establert ajornar-lo», explica Kike, antic membre de la PAH present a la concentració. Era el primer avís, la segona execució es preveu que es porti a terme el 30 gener del 2020. «De fet, mai en un primer desnonament es desallotja, sempre es fa més endavant i encara menys si qui ho demana és serveis socials», afegeix. Les dues assistentes socials que treballen amb la família també estaven pressents a la concentració. Segons la PAH, una cinquantena de persones van donar-hi suport. «Majoritàriament eren dones, però aquest cop també s'hi han sumat homes» explica Kike. I afegeix: «M'ha sorprès perquè protestaven que ells no es presentaven a les concentracions i avui eren molts».

Dialla Darra, membre local de la PAH, explica que la comunitat s'ha reunit a les 11 h fins més tard de les 13 h, quan la comitiva ha marxat. «Tota la comunitat fèiem pressió a favor de la Mariama».

Segons Darra, el pis en el qual viuen és propietat de Bankia. La portaveu explica que aquest mes, amb aquest ja són tres els intents de desnonaments que han presenciat. «El 2 d'octubre en vam tenir un d'una família que viu al carrer Lleida al barri de Sant Pere, de moment li han donat un pis social per 6 mesos i el segon va ser la setmana passada al mateix carrer Barcelona, que s'ha ajornat per al pròxim 28 de gener».