El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, ha reclamat el compliment de la llei "encara que no agradi" per "assegurar" la llibertat. "Tothom té dret a fomentar canvis en el reglament però no té cap dret a imposar-los de manera unilateral", ha etzibat Bramon. El subdelegat del govern espanyol ha lloat la feina que fa la Guàrdia Civil a Girona i ha introduït un 'Visca Catalunya' inèdit, al final de l'acte juntament amb les referències al cos, al rei i a Espanya. Bramon també ha destacat la "bona coordinació" que hi ha entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i ha destacat el paper que duen a terme a la demarcació. Una bona entesa que també ha destacat el cap del cos a Girona, Josep Antoni Esteve Folch.

La celebració de la festivitat del Pilar a Girona ha servit perquè el subdelegat del govern espanyol a la demarcació, Albert Bramon, reclamés la necessitat de complir la llei encara que no s'hi estigui d'acord. Per exemplificar-ho, Bramon ha fet servir un símil futbolístic. "No pot ser que algú aparegui amb una pilota de rugby o una cistella de bàsquet en un partit de futbol, i que encara vulgui que l'àrbitre li doni la raó", ha assenyalat.

De fet, la figura de l'àrbitre Bramon la considera "clau" per assegurar la "convivència i la llibertat". El subdelegat ha recordat que qui vulgui opta a canviar les lleis, però ho ha de fer la manera establerta. "No pot ser una decisió unilateral", ha reblat.

Tot plegat en un acte de poc més d'una hora a la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, on Bramon ha coincidit amb el cap del cos a la demarcació, Josep Antoni Esteve Folch, que ha fugit de polèmiques i s'ha limitat a destacar la feina que ha fet la Guàrdia Civil a Girona i la bona coordinació que hi ha hagut amb els altres cossos policials, especialment, Mossos i Gendarmeria.

'Visca Catalunya'

Al final del discurs de Bramon s'ha produït una de les anècdotes de la jornada. Just abans d'acabar, i de fer les referències al rei, a Espanya i a la Guàrdia Civil, Bramon també ha demanat fer un 'Visca Catalunya' que ha precedit els altres tres.

Durant l'acte s'han repartit diverses medalles i diplomes a persones que han tingut alguna actuació concreta, i que, a criteri de la Guàrdia Civil, mereixien un reconeixement. Entre aquestes persones distingides hi havia principalment policies de diferents cossos a més d'especialistes com el metge forense Narcís Bardalet o autoritats judicials com el fiscal de l'Audiència de Girona, Enrique Barata.