Des de tres quarts del matí s'ha restablert la circulació de trens AVE a Girona.

En concret, segons informa Renfe, s'ha iniciat el pas d'AVE per una via amb limitació de velocitat al pas pel punt afectat pels objectes cremats a la zona de vies a l'entrada de Girona. On ahir els manifestants van tallar el pas de trens, a l'altura de l'Avellaneda, amb objectes que després varen cremar.

Per seguretat, abans de permetre el pas d'un tren amb viatgers, Renfe ha enviat un tren per comprovar que es pot circular amb seguretat.

Un cop passi aquest tren la previsió de la companyia és recuperar el servei d'Alta Velocitat a les 09.45 des de Barcelona i cap a les 11.00 des de Figueres. El servei Ave des de Barcelona cap a Madrid es presta amb normalitat.

A banda, a les comarques de Girona també hi ha problemes amb els trens de la costa, ja que des poc després de dos quarts de nou del la presència d'un grup de persones a la zona de vies interromp la circulació ferroviària a Mataró.

Aquesta circumstància afecta trens de les línies R1 i RG1 de Rodalies de Catalunya. Aquest grup està caminant per les vies en sentit sud, assegura Renfe.

D'altra banda, aquets matí un arbre tallat amb motoserra i caigut sobre la catenària entre Sant Miquel de Fluvià i Flaçà ha interromput la circulació de trens de les línies R11 i RG1 de Rodalies de Catalunya fins a dos qurats de vuit del matí, moment en què s'ha retirat l'obstacle i s'ha restablert el servei.

Així mateix, el trajecte del primer tren Cervera - Lleida amb sortida a les 6.55 hores, s'ha realitzat per carretera a causa dels problemes derivats del tall d'ahir a la zona de Vila-seca.