La delegació del Govern a Girona demana «la llibertat, inclosa l'amnistia» de tots els condemnats. Ho fa a través d'un comunicat que han elaborat des del consell de direcció territorial davant la Sentència del Procés.

El delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila reclama que la gent es «manifesti amb civisme» i que «no deixi de fer-ho».

Vila ho ha dit abans de procedir a la lectura del manifest que han elaborat en el consell de direcció, que s'ha reunit per analitzar els fets ocorreguts ahir i la previsió dels fets que poden produir-se en els pròxims dies. En aquesta reunió hi havia tots els directors i directores territorials.

El manifest recull el "més absolut rebuig" a la sentència del Tribunal Suprem i afirmen que la interlocutòria és "una venjança política i no un acte de justícia, contra la Generalitat de Catalunya i líders socials o bé persones que han exercit el seu compromís polític".

Des de la Delegació del Govern a Girona també es denuncia la "vulneració dels drets fonamentals" dels condemnats durant la presó preventiva i ara amb la sentència que és "ferma".

I se subratlla la "indignació" perquè havien optat per prioritzar el diàleg i s'ha arribat "a aquesta situació no política".

Conseqüències pels gironins

Un dels punts del manifest fa referència a les "conseqüències molts greus" que tindrà, segons el Consell de Direcció Territorial, de la Generalitat a Girona, sobre els gironins i afirmen que "posa en risc l'exercici dels drets fonamentals i la democràcia del país".

I finalment, destaquen que creuen "fermament en el diàleg i estem convençuts que és l'única forma per solucionar la situació que viu el país".

Pere Vila ha destacat també el suport i escalf cap als condemnats i sobretot, cap a la família de la consellera gironina, Dolors Bassa.