El primer dels tres dies de vaga d'estudiants en protesta per la sentència del procés, que divendres confluirà amb l'aturada general convocada per la Intersindical-CSC, ha buidat encara més la Universitat de Girona, ja que avui només han anat a classe entre el 15 i el 20% dels estudiants.

La UdG ha informat que l'activitat lectiva ha estat escassa, però que s'ha desenvolupat amb tota normalitat i que no s'han produït incidents.

Pel que fa a secundària, el recompte del Departament d'Educació fins a la 1 del migdia xifra en un 13,62% la participació en la vaga d'alumnes de tercer i quart curs d'ESO, de primer i segon de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior a les comarques de Girona. Un centenar d'aquests joves han tallat la carretera Barcelona, de la capital gironina, aquest migdia.

D'acord amb les dades de la Conselleria, la participació més alta en la primera jornada de vaga s'ha registrat a les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i el Vallès Occidental, amb un 75,41%, 39,40% i 31,15%, respectivament.

El Sindicat d'Estudiants (SE) ha convocat tres dies de vaga, dintre de la qual aquest matí s'han fet actes de protesta davant dels instituts Salvador Sunyer, de Salt, o Baix Empordà, de Palafrugell.

El Sindicat d'estudiants dels Països Catalans (SEPC, dia en què està prevista una manifestació de protesta al centre de Girona. Les mobilitzacions, però, també es faran sentir en altres ciutats gironines, com a Olot, on s'ha anunciat una concentració a dos quarts de 12 del migdia de dijous.

Serveis mínims per divendres

De cares a la vaga general del 18 d'octubre, el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat ha decretat els serveis mínims als centres públics i privats no universitaris, així com a les llars d'infants. El dictamen preveu la presència d'un membre de l'equip directiu i un docent per a cada sis aules en el cas d'educació infantil i primària, un per a cada quatre a educació especial i un terç de la plantilla del servei de menjador.