16 de octubre de 2019
16.10.2019
Diari de Girona

Homenatge a un geganter, gimcanes, balls i concerts a la Gala de les Preses

La pintora i artista Dolors Puigdemont va inaugurar una exposició i Jordi Foses va fer el pregó

16.10.2019 | 00:31
Homenatge a un geganter, gimcanes, balls i concerts a la Gala de les Preses

La Gala de les Preses va començar fa uns dues amb la cercavila dels dels gegants, la granota i els calabotins pels principals carrers del poble. Feta la cercavila, va tenor lloc el pregó. Enguany va haver de ser un pregó virtual perquè el pregoner Jordi Foses, nou director artístic de la Fira Mediterrània es trobava en plena fira a Manresa.

Tot i això no va voler desaprofitar l'ocasió i va oferir un vídeo on explicava les seves vivències en el poble. El vídeo va repassar els llocs més emblemàtics i personals de Fosas i va comentar que encara que no fos nascut a les Preses, se sentia un pressenc més. Tot seguit, es va inaugurar l'exposició 50 anys després les Preses 1969-2019 que presentava la pintora i artista Dolors Puigdemont i va estar exposada al llarg de tots els dies de Festa Major. A la nit es va celebrar el tradicional Sopar popular que enguany era la setzena edició.

Al llarg de l'àpat, es va escollir com a nou hereu de les Preses, l'Aleix Sala, i com a nova pubilla de les Preses l'Anna Morchón. Després del sopar popular es va fer el Ball de l'Hora i Picu.

En els dies vinents va fer un campionat de botifarra, gimcana per la mainada, teatre a càrrec del grup Sal i Pebre de Bonavista, petanca, concerts i balls de nit.

Enguany van fer un homenatge d'agraïment a Mingo López que ha estat molts anys de geganter a les Preses i ara ha passat el relleu. Se'l va obsequiar amb una figura dels gegants de les Preses. Van cloure la festa amb ball i focs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook