El juny de l'any passat, tot just rehabilitats els ascensors que porten al barri de Sant Pere, l'Ajuntament de Ripoll va fer una crida per respectar-los. Mig any d'obres i una despesa de 82.300 euros perquè l'empresa Orona els renovés van motivar aquesta demanda, que no ha tardat a ser desatesa per les bretolades que ja havien estat habituals durant els primers deu anys de servei. Malgrat els advertiments, el 24 d'agost es va produir un nou atac contra els ascensors, quan en van destrossar la pantalla digital.

Després d'haver-ne advertit a l'empresa que es va fer càrrec de la rehabilitació d'aquesta problemàtica, la solució va perllongar-se durant tres setmanes, durant les quals els veïns del barri van haver de fer part del trajecte a peu, amb els inconvenients que això comporta. A Sant Pere no només hi ha la residència d'avis de la Fundació Guifré, sinó també diverses escoles i un centre d'educació infantil, a banda de l'envelliment dels seus veïns.

Ara l'equip de govern de Ripoll ha activat el procediment administratiu per demanar explicacions a l'empresa. L'alcalde, Jordi Munell, reconeix que «de moment no hem obtingut resposta» per tal de justificar el retard en solucionar l'avaria. Segons quina sigui l'explicació d'Orona, l'Ajuntament es planteja presentar-los una denúncia de la concessió que tenen per fer-ne el manteniment. El regidor de Serveis al Territori, Joaquim Colomer, va dir en l'últim ple que la peça s'havia demandat l'endemà del problema, i que no troba «ni lògic ni coherent» no disposar del recanvi de forma immediata entre les 24 i 48 hores que es consideren normals.

Els ascensors de Sant Pere es van inaugurar el març de 2007, amb un pressupost de 995.418 euros. Des d'aleshores els problemes que ha generat aquest servei no han deixat de ser habituals, sobretot per actes d'incivisme. Durant la seva instal·lació no va estar absent de polèmica, quan una família veïna dels elevadors va denunciar que els havien robat la façana de casa per fer-ne la instal·lació.