El barista de l'hotel Carlemany de Girona, Carles Agulló, guanya l'edició 2019 del concurs «El Millor barista de l'any» de Cafès Cornellà, celebrat ahir al matí a l'Escola d'Hostaleria de Girona. L'esdeveniment gastronòmic va emplenat l'aforament alumnes del centre i professionals de l'hostaleria.

Rubén Pérez, millor barista de l'edició 2018, ha obtingut la segona posició, i Júlia Figueres, estudiant de l'Escola d'Hostaleria de Girona, la tercera. Sara Hernández, barista del Forn Anagerie de Barcelona, ha estat la quarta classificada. Els dos finalistes optaran al concurs nacional de la zona est de la península que organitzarà el Fòrum Cultural del Cafè del 10 al 12 de novembre.

Els baristes que han competit pel títol, dos en actiu i dos en formació, han hagut d'elaborar dues preparacions d'especialitat, amb base de cafè i sense alcohol, dos cafès espresso i dos cappuccinos, en 16 minuts. Han estat avaluats per un jurat tècnic i un jurat sensorial, integrats per cinc experts.

El concurs també va posar a prova el públic, a qui se'ls van formular preguntes relacionades amb el món del cafè i els baristes durant la deliberació del jurat.