Els primers estudiants que fan pràctiques universitàries de Medicina a l'hospital d'Olot van començar l'activitat el dimarts, dia 15 d'octubre. En els quatre anys vinents, aniran ampliant els cursos fins arribar al sisè curs de Medicina. Un cop el programa estigui desenvolupat acolliran fins a 16 estudiants, entre tercer i sisè del Grau en Medicina de la Uvic-UCC.

Els primers estudiants, dos alumnes de tercer del Grau en Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) faran pràctiques curriculars. Durant sis setmanes -del 15 d'octubre fins al 27 de novembre- faran pràctiques intensives al Servei de Medicina Interna del centre. Durant les sis setmanes que durin les pràctiques els alumnes tindran a la seva disposició una habitació individual al centre

Durant la seva estada, els estudiants formaran part d'un projecte docent propi de la Fundació hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa que vincula el treball interdisciplinari entre tots els estudiants en pràctiques de la Fundació i la introducció de les humanitats en ciències de la salut com a eina d'aprenentatge.

Els alumnes aprendran tot el que pugui ser beneficiós per als malalts i els seus familiars més enllà del fenomen biològic de la dolència. Per exemple, aprendran com interactuar amb els familiars en els moments pitjors i amb els malalts que pateixen malalties greus.

La formació d'aquests estudiants està vinculada directament amb la Unitat Docent de Medicina de Vic, que segueixen els seus estudis a les instal·lacions de Can Baumann (equipament universitari a Vic).

Humanitats en medicina

Paral·lelament als estudis d'introducció de les humanitats en medicina, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i l'Ajuntament d'Olot, enguany, impulsen l'Observatori d'Humanitats en Medicina amb seu a la capital de la Garrotxa.

Es tracta d'un observatori inèdit a Catalunya que té com a objectiu promoure i reintroduir les humanitats a les ciències de la salut i fomentar les sinèrgies entre la salut, la societat i la cultura d'una forma transversal.

A banda de les pràctiques començades dimarts, fan seminaris i conferències obertes al públic general. La voluntat d'aquest observatori és recuperar la visió humanista en el camp mèdic, que permeti una interacció entre salut, societat i cultura.

Formació Acadèmica

Si bé la formació universitària en medicina és una novetat, l'hospital d'Olot fa temps que ofereix formació en graus d'infermeria, fisioteràpia, treball social, administració sanitària i psicologia. En aquestes especialitats l'hospital pot arribar a acollir fins a 193 estudiants.

La major part d'aquestes places les ocupen estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic auxiliar d'infermeria.

Amb la formació, l'hospital detecta talent i selecciona personal qualificat.