Girona va viure ahir la tercera nit de disturbis davant de la Subdelegació del Govern i a la plaça de l'U d'Octubre que va acabar amb llançament d'objectes contra els antiavalots i càrregues policials per dispersar els concentrats. Després d'una hora i mitja de calma tensa els concentrats van començar a tirar objectes contra el cordó policial que blindava l'edifici, com ara ampolles de vidre, ous o pedres.

La policia, en un dispositiu format per una vintena de furgonetes dels Mossos i una trentena de la Policia Nacional va avisar els concentrats que deposessin l'actitud, i van acabar dispersant-los disparant salves i propinant algun cop de porra. Els concentrats van marxar en tres direccions, uns cap a Correus, els altres cap a la plaça U d'Octubre i els altres cap a Jaume I.

Els manifestants van encendre una foguera a Francesc Eiximenis però es va apagar en poca estona. D'altra banda, els CDRs van citar-se ahir a la tarda en un local situat als baixos d'un edifici de la plaça Josep Pla de Girona, però els va quedar petit, de manera que el centenar de persones convocades van treure cadires a fora i van celebrar la reunió a cel obert.

Es tractava de reflexionar sobre el que havia passat les dues nits anteriors -la de dimarts i la de dimecres- a la ciutat. En la reunió, van conjurar-se per evitar que es produeixin nous episodis de violència; per exemple, van proposar evitar la divisió del gruix de les manifestacions en grupuscles que puguin acabar actuant de manera violenta.