La pagesia gironina ha continuat mostrant el seu compromís amb el procés sobiranista i uns 150 tractors s'han sumat a la multitudinària manifestació contra la sentència organitzada a Girona.

En una protesta organitzada per Unió de Pagesos, els tractors procedents de diversos punts de les comarques gironines s'han concentrat cap a quarts d'onze del matí a l'aparcament de Fontajau, des d'on han marxat tots junts, en processó, fins al centre de la ciutat, tot ocupant la Gran Via Jaume I. Al seu recorregut han estat rebuts amb aplaudiments per part part dels manifestants. Una altra concentració de 80 tractors s'ha dirigit cap a Figueres, amb pagesos procedents majoritàriament de l'Empordà.

A primera hora del matí, els tractors han sortit a la carretera. Un dels punts on s'ha produït més col·lapse ha estat a Medinyà, on els CDR han tallat la N-II des de primera hora.

Una trentena de tractors s'han afegit al tall i durant algunes hores han contribuït al tall de la carretera. Cap a les deu del matí, tanmateix, han reprès la marxa per unir-se a la manifestació de Girona, concentrant-se a l'aparcament de Fontajau. Allà han estat rebuts amb aplaudiments de nombrosos manifestants, especialment de famílies amb criatures embadalides davant dels tractors.

Enmig d'un ambient festiu, han anat omplint l'aparcament de Fontajau amb tractors decorats amb estelades i entre fotografies dels assistents. "Hem vingut per denunciar que ens trobem en una situació alamant, d'injustícia terrible, amb un Estat espanyol gens democràtic i que vol reprimir la població amb la por", explica una parella de tractoristes procedents de Bordils. I en el seu cas, expliquen, es tracta d'un col·lectiu especialment lligat a la terra: "Som les arrels del poble", afirmen.

A tres quarts d'onze del matí, la comitiva ha començat a desfilar cap al centre de la ciutat. Els tractors han agafat la rambla Xavier Cugat, ha travessat el pont de la Barca i ha arribat a l'avinguda de Ramon Folch, on han estat rebuts entre aplaudiments pels CDR que es manifestaven davant dels jutjats. Posteriorment, han omplert tota la Gran Via Jaume I juntament amb els manifestants.

80 tractors a la Rambla de Figueres

Una vuitantena de tractors i unes dotze mil persones, segons l'Ajuntament de Figueres, omplen la Rambla de Figueres en una tractorada que fa un recorregut pels carrers de la ciutat. "Desbordarem Figueres" anunciaven els organitzadors en començar un acte que ha estat convocat es d'Unió de Pagesos, la Intersindical-CSC, SPC i USTEC-STEs (IAC).

Els tractors han entrat pel carrer Nou i han rodejat el passeig central de Figueres a banda i banda. A la part baixa de la Rambla han tingut lloc els parlaments que ha iniciat el membre de la CUP, Toni Garcia. "Estem disposats a aturar el país fins recuperar la nostra llibertat", ha destacat.

El coordinador General d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha destacat que amb "les mobilitzacions demostrem que el país va més enllà de Barcelona". Ha condemnat la sentència però també ha dit que "no tolerarem cap violència ni per activa ni per passiva".

Els assistents han iniciat una marxa per diferents carrers del centre que acabaran a la Rambla.