19 de octubre de 2019
19.10.2019
Diari de Girona

El CAP de Castelló incorpora una nova Unitat Bàsica Assistencial

El centre suma una metgessa i una infermera, amb qui reduiran el temps d'espera i milloraran l'atenció

19.10.2019 | 00:54
El CAP de Castelló incorpora una nova Unitat Bàsica Assistencial

El centre d'atenció primària (CAP) de Castelló d'Empúries comptarà a partir del dia 1 de novembre amb una nova professional de medicina familiar i comunitària i una nova infermera que integraran una nova Unitat Bàsica Assistencial.

Aquest augment de l'equip assistencial que passarà de 5 a 6 metges entre el CAP de Castelló i el consultori d'Empuriabrava ajudarà a fer baixar la ràtio d'usuaris per facultatiu i, per tant, millorar l'accessibilitat dels pacients als seus professionals mèdics de referència, disminuir el temps des que els usuaris sol·liciten visita fins que es realitza i permetrà als professionals dedicar més temps a l'atenció dels seus pacients.

La nova Unitat Bàsica Assistencial, que estarà formada per la doctora Eva Fontdecaba i la infermera Lídia Berengué, s'incorporarà a l'equip del CAP de Castelló perquè és el centre que disposa de més espai, segons l'Ajuntament. Això implicarà que s'hagin d'assignar a la nova doctora pacients que actualment són atesos per altres metges de l'equip d'Empuriabrava, que ara mateix són els que tenen més càrrega assistencial.

Aquesta ampliació de l'equip permetrà millorar l'atenció a les necessitats de salut de la població, segons Manel Espinet, Director de l'equip d'Atenció Primària de l'Àrea Bàsica de Salut de Roses i Ricard Bonet, infermer adjunt a la direcció d'atenció primària a l'Àrea de Roses. L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, diu que les reestructuracions que s'hagin de fer són necessàries per millorar l'atenció que rebran els ciutadans del municipi.

El CAP de Castelló i el consultori d'Empuriabrava disposaran a partir d'ara de sis metges per una població d'11.200 habitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook