La sessió plenària de l'Ajuntament de Palamós realitzada ahir va aprovar el pressupost municipal de l'any vinent, que suma un total de 24.606.200 euros. L'aprovació del document pressupostari de 2020 va comptar amb els vots favorables d'ERC i JxCat i amb el vot en contra del PSC, Ciutadans (Cs) i de la CUP.

Segons l'equip de govern, el document té com a objectiu mantenir la línia de rigor i realisme dels darrers pressupostos aprovats des de la vocació del millor servei al ciutadà, atenent necessitats i demandes, a la vegada que mantenint l'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Pel que fa a les inversions, l'Ajuntament hi destina un global d'1.720.000 euros. En aquest sentit, alguns dels projectes que destaquen en l'àmbit de les inversions per al 2020 són: les obres de construcció d'un nou tram de carril bici en els carres Nàpols i Santa Marta (25.000 euros); les millores d'accessibilitat a les platges i la supressió de barreres arquitectòniques en diversos punts del municipi (20.000 euros);el projecte de

la nova pista poliesportiva annexa al Pavelló d'Esports (400.000 euros).

Totes les inversions

L'equip de govern també destaca les inversions en obres d'urbanització dels carrers López Puigcerver, Nàpols, Rosselló i Aragó (360.000 euros); les reformes i millores de les places dels Jardiners i de la plaça Murada (90.000 euros); el programa d'asfaltatges de diversos carrers (140.000 euros); les obres d'instal·lació de carregadors elèctrics per a vehicles i les reformes d'instal·lació d'enllumenat elèctric per a l'estalvi energètic (60.000 euros); o bé la instal·lació de càmeres de control del trànsit (45.000 euros).

A més, el pressupost inclou un total de 100.000 euros per a inversions, que es determinaran mitjançant participació ciutadana pels veïns i veïnes.