L'alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal (Junts per Catalunya) és la nova representant del Consell Comarcal de la Garrotxa al Consorci de Vies Verdes. Es tracta de l'organisme que gestiona totes aquestes rutes a les comarques de Girona. Creat el 2003, està integrat per la Diputació de Girona, els municipis i els consells comarcals.

En l'últim ple del Consell Comarcal, Santi Reixach (JxCat) va donar compte del decret del 2 d'agost d'enguany, amb el qual van nomenar Maria Vidal consellera delegada de Turisme i Cultura i representant del Consell de la Garrotxa a l'Assemblea General del Consorci de Vies Verdes de Girona.

El president va explicar que el Consorci li havia demanat el nomenament d'un representant del Consell en els seus organismes i «es va resoldre que fos la senyora Maria Vidal».

El portaveu del PSC, Josep Guix, va recordar que es tracta d'una taula de debat molt important i va donar ànims a Maria Vidal. El d'ERC, Miquel Reverter, també li va donar ànims. El regidor de la CUP, Lluís Riera, no va dir res perquè abans havia demanat canviar l'ordre del dia amb la intenció de posar una moció com a primer punt a tractar.

El Consorci de les Vies Verdes gestiona la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll-Sant Joan de les Abadesses i Ogassa), les rutes del Carrilet (Olot-Girona-Sant Feliu de Guixols), la ruta Girona-Sarrià de Ter, la ruta Termal (Cassà de la Selva-Caldes de Malavella) i la ruta del Tren Petit (Palamós-Palafrugell). La idea és recuperar la ruta del Tren Pinxo (Banyoles-Girona). Treballen per connectar totes les rutes entre si amb nous trams de via verda.