Un incendi ha cremat aquesta nit una sitja d'una fàbrica de suro de Cassà de la Selva. Els Bombers han hagut de treballar tota la nit per evitar que les flames s'estenguessin. No s'han produït ferits ni s'ha hagut de desallotjar a ningú.

El foc ha començat quan passaven quatre minuts de les nou de la nit a la fàbrica Oller situada al polígon industrial El Trust de Cassà de la Selva, quan els treballadors han vist que de la sitja començava a sortir fum i flames. Les primeres investigacions apunten que l'incendi s'ha produït per una guspira que ha pres per la pols de suro que s'utilitza al sector com a combustible i que és molt inflamable. Una peça de la maquinària de la sitja s'hauria quedat encallada, i això hauria provocat la guspira.

Els bombers s'han traslladat al lloc dels fets amb set dotacions i han inundat la sitja amb escuma per apagar les flames. Per precaució n'han buidat una d'annexa a la cremada on es redirecciona la pols pel perill de que el foc es propagués. També s'han controlat els conductes per evitar que es propagués a una altra nau.

Les tasques d'extinció s'han allargat fins poc a abans de les vuit del matí, segons ha dit el cos d'emergències.

El director general de l'empresa, Joan Puig, ha explicat en declaracions a Diari de Girona que el foc no ha tingut "incidències importants" ja que ningú ha pres mal i que ha afectat només una de les quatre sitges de les quals disposen, concretament la central, ja que les altres alimenten la planta de biomassa. L'explosió ha estat, segons Puig, "controlada", ja que es troba apartada de les instal·lacions.

És la primera vegada que la planta pateix un incendi derivat de la utilització de pols de suro.

"Hem pogut engegar tota la planta a excepció d'una sala connectada a la sitja afectada quatre hores després de l'incident, i estem analitzant com posar-ho en funcionament com abans millor", ha concretat Puig. "De moment hem substituït la màquina afectada i hem d'estudiar com la substituïm", ha conclòs.