«Actuació desproporcionada» i «abús de poder quan no hi ha cap tipus de violència manifesta» és com l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, descriu les càrregues dels Mossos d’Esquadra al municipi el dimarts 15 d’octubre. Aquell dia, a primera hora de matí un grup de manifestants contraris a la sentència del procés van tallar la carretera C-65.

Mundet ho fa en una carta enviada al conseller d’Interior, Miquel Buch, a qui demana que investigui els fets i -tal com s’especifica al web municipal- «depuri responsabilitats» en l’actuació de la brigada mòbil. El batlle també ha fet arribar la queixa al director dels serveis territorials, Albert Ballesta.

Crítica municipal

En la carta, Robert Mundet afirma que la intervenció policial als carrers del polígon industrial de Cassà «mereix la més severa crítica i repulsa» perquè els manifestants ja no tallaven ni la C-65 ni cap accés al poble i abandonaven el lloc de la protesta «amb tranquil·litat, sense obstaculitzar cap via i deixant pas lliure a tots els vehicles».

L’alcalde especifica que, abans d’adreçar-se a Buch (el dia 18), va esperar a escoltar les valoracions polítiques i veure imatges, que «constaten els repetits abusos de violència gratuïta per part d’alguns membres d’alguns membres dels cossos de seguretat».