ERC de Sant Joan de les Abadesses denuncia que la llar d'infants, amb 36 criatures a l'inici d'aquest curs, no disposa de la totalitat del personal necessari per al bon desenvolupament de les tasques que s'hi han de dur a terme. Segons critiquen els republicans, l'organisme té quatre treballadores a jornada completa, però creuen que el bon funcionament de la llar implica una major dedicació.

Segons ERC, en la darrera reunió de la comissió de la llar d'infants, l'equip de govern va comunicar a les famílies que pretenia incrementar la taxa de l'organisme i ampliar una mitja jornada per a l'any 2020. Però, segons indiquen, el decret regulador de la llar contempla que, actualment i per ràtio, pertocaria un mínim de cinc educadores a la llar d'infants de Sant Joan, a partir del nombre d'infants i grups que hi ha.

Per això, ERC creu que la proposta no contempla els mínims necessaris i exigeix a l'equip de govern que compleixi el mínim de ràtio de personal que pertoca a la llar d'infants i s'ampliï l'equip d'educadores a un mínim de cinc a fi de continuar donant un bon servei a les famílies i afavorir el repartiment de tasques i responsabilitats de les mateixes educadores.