L'Ajuntament de Girona encara no reposarà els contenidors cremats durant les protestes contra la sentència de l'1-O de la setmana passada. En el darrer balanç d'ahir, el consistori va xifrar en 43 els contenidors cremats així com alguns cubells de recollida comercial.

En un comunicat, l'Ajuntament informa que mantindrà el perímetre entre el Barri Vell, Mercadal i Bonastruc sense reposar els contenidors cremats «per motius de seguretat». Les zones més afectades pels aldarulls van ser l'avinguda Jaume I, la plaça U d'Octubre i els carrers propers com l'avinguda Ramon Folch i el carrer Eiximenis.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va xifrar en 40.000 euros el cost de reposar els 30 contenidors que es van cremar a la ciutat de Girona en els aldarulls de dimecres passat. La despesa superaria doncs aquesta xifra, ja que la nit de divendres se'n van cremar deu mes.

Des de l'Ajuntament, i a l'espera que es decideixi reposar els contenidors cremats, ja s'ha reforçat la recollida manual d'escombraries i també la recollida en els contenidors soterrats en l'àrea afectada.

Respecte a la resta de mobiliari urbà i altres elements de la via pública afectats, el consistori n'està fent inventari i assegura que es reposaran «per urgència tan bon punt sigui possible». En el cas dels cubells de recollida comercial, l'Ajuntament està en converses amb els comerços per reposar-los. Els manifestants van utilitzar els contenidors per fer barricades i calar-hi foc per tal de separar els concentrats dels agents antidisturbis.