L'Ajuntament de Platja d'Aro ha emès un ban municipal on anuncia el tancament i la prohibició d'accedir al passeig marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima per la forta llevantada prevista durant les properes hores. El consistori s'avança a les previsions de fortes pluges entre avui i demà i també farà talls de circulació en carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d'aigua i avisa que es poden anul·lar algunes parades de transport públic. Entre les mesures preventives, també hi ha els treballs d'obertura de la gola del Ridaura i de la riera Treumal per garantir la correcta desembocadura de l'aigua del riu o l'obertura, neteja i senyalització d'embornals en zones inundables.

Des de l'Ajuntament també van activar en situació de prealerta diversos serveis municipals, la Policia Local i les empreses de serveis. A més dels centres educatius per la possibilitat que hi hagi modificacions i anul·lacions tant del servei de transport com de la jornada lectiva.

A més, el ban fa algunes recomanacions com ara respectar les indicacions, evitar apropar-se a rius, torrents i rieres o adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

El municipi va patir fortes inundacions el passat mes de setembre i un home va morir ofegat en inundar-se el baix on dormia.

Alerta de protecció civil

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de llevantada, amb afectacions per pluges abundants i crescuda de rius i rieres i acumulacions d'aigua en zones urbanes especialment al litoral i prelitoral de Tarragona i de Barcelona i a tota la demarcació de Girona.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per a avui s'esperen pluges que avançaran de mar cap a terra a tot el litoral i prelitoral i que escombraran de sud a nord i d'oest a est.