El segon sopar que tancarà la 8a Vetllada de Cuina Solidària a Taradell el proper 7 de novembre inclourà entre els projectes que rebran finançament una iniciativa de la fundació ripollesa MAP, que treballa amb persones amb discapacitat o vulnerabilitat de la comarca. Es tracta del projecte «Mecenatge terapèutic per a infants i joves», que vol permetre que famílies amb dificultats econòmiques i socials del Ripollès puguin accedir a sessions terapèutiques de psicologia, logopèdia, fisioteràpia i reforç escolar especialitzat per als seus fills amb desordres en el desenvolupament.

El projecte es finançarà amb les aportacions que es facin al sopar, tal com es va fer el passat 13 de juny a Vic. Hi participaran la Fonda Xesc de Gombrèn i Els Caçadors de Ribes de Freser, restauradors de la comarca gironina. Aquesta cita gastronòmica s'organitza per vuitena vegada, i restauradors de les diferents comarques catalanes preparen tapes per a un total de 400 persones.

La Vetllada de Cuina Solidària combina la gastronomia amb l'altruisme i recull aportacions per destinar-les a projectes que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social.

En les edicions passades s'han arribat a recaptar més de 70.000 euros, que es reparteixen entre els projectes socials escollits. Més enllà del projecte de la Fundació MAP n'hi ha tres més: «Fem xarxa», de Càritas i que té l'objectiu d'ajudar joves en situacions de risc; «Mirades felices», de la Fundació Josep Comas, que se centra a crear xarxa en col·lectius vulnerables, i «Dones amb beca econòmica», del Casal Claret.