Estudiants que cursen un màster en Advocacia a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona s'han queixat al deganat per la manca d'informació sobre la realització o no de les classes i exigeixen que es recuperin. L'alumnat alerta de la importància de la nota mitjana d'aquest màster, que té caràcter professionalitzador, «per a l'examen d'Estat i -afirmen- per al nostre futur».

En un correu electrònic adreçat al Deganat de la Facultat de Dret i «en nom de gran part» dels estudiants de primer curs del màster, s'expressa «el malestar i desacord» amb la manera com la Universitat ha gestionat el problema. De fet, denuncien «la inexistència de solucions concretes», l'escassetat i la vaguetat de les notificacions rebudes, i la poca antelació amb què s'ha advertit la suspensió de classes. També critiquen que molts alumnes hagin hagut de prendre la iniciativa i posar-se en contacte amb el professorat per aconseguir informació.

Quan la decisió va ser mantenir les classes del màster en Advocacia, els autors del correu afirmen que per a l'alumnat que viu fora de la ciutat «ha sigut pràcticament impossible arribar a Girona», un fet que -tal com apunten- afecta molts dels matriculats en el màster i aclareixen que alguns tenen «fins i tot una hora de trajecte» per arribar fins a la facultat; per això, remarquen que s'ha de «tenir en compte la pèrdua de temps i el perjudici» per un «trasllat inútil».

Situacions «evitables»

Des del seu punt de vista, aquestes situacions són «perfectament evitables» i ells mateixos proposen solucions com ara buscar espais alternatius per fer les classes si es bloqueja l'accés a la facultat o facilitar el material de les sessions que s'han impartit a l'alumnat que no hi pugui arribar a causa de talls a les carreteres.

En síntesi, l'alumnat de primer any del màster en Advocacia vol saber com els afecta la pèrdua de classes teòriques, com es recuperaran i si els exàmens es canviaran de dates. També exigeixen «mesures efectives» davant la situació actual de la manera que «afecti el menys negativament possible a tothom», tant els estudiants que volen fer vaga com els que no.

El Deganat de la Facultat de Dret va respondre els estudiants amb un missatge on deia que entenia la queixa i que «mirem d'avisar-vos quan podem mentre estem gestionant una crisi molt complicada». També els explicava que «legalment no podem suspendre classes», motiu pel qual aquestes «es mantenen fins que es veu que no es poden fer».

Per la seva banda, des del Rectorat de la Universitat de Girona van fer una crida a la calma i van assegurar que es trobarà la manera d'encaixar les classes, perquè es respecta el dret a l'educació.