La llar d'infants de Sant Joan de les Abadesses, segons el grup municipal d'ERC, atén 36 infants i no disposa del personal necessari per al desenvolupament de la feina. Exposen que amb només quatre educadores a jornada completa no n'hi ha prou.

«El bon funcionament de la llar implica una major dedicació amb temps, esforç i atenció de les mateixes educadores», apunten.

També plantegen que, a la darrera reunió de la comissió de la llar d'infants, l'equip de govern va comunicar a les famílies que pretenia incrementar la taxa de l'organisme i ampliar una mitja jornada per a l'any 2020.

Segons ERC, el plantejament de l'equip de govern és incongruent perquè el decret regulador de la llar d'infants contempla que, actualment i per relació, pertocaria un mínim de cinc educadores a la llar d'infants de Sant Joan, sobre la base del nombre d'infants i grups que han coexistit en el darrer curs escolar i coexistiran durant el curs que s'ha iniciat.

Després d'haver plantejat la seva visió de la situació de la llar d'infants, el Grup Municipal d'ERC ha comunicat que, segons el seu criteri, la proposta de l'equip de govern no contempla els mínims necessaris. Per això exigeix a l'equip de govern que compleixi el mínim de la relació de personal que pertoca a la llar d'infants.

Els republicans demanen que s'ampliï l'equip d'educadores fins a un mínim de cinc a fi de continuar donant un bon servei a les famílies de Sant Joan i afavorir el repartiment de tasques i responsabilitats de les mateixes educadores.

Al mateix temps, aquest grup municipal «no considera oportú que s'incrementi la taxa en un moment en què no es compleixen les demandes que proposen les famílies, i menys que es modifiqui la taxa un cop el curs s'ha començat». Es basen en una ampliació de l'equip de professionals de la llar d'infants, tal com indica la legislació vigent.