L'estructura que s'ha esfondrat és la capçalera de l'església, que encara conserva una paret lateral. La zona estava tancada al públic perquè estava pendent de ser restaurada en aquests pròxims anys. El director del Museu Etnològic del Montseny, Jordi Tura, va assegurar que es tracta d'una "pèrdua molt greu" en ser una part d'un conjunt gòtic construït entre el 1347 i el 48, i que aquesta caiguda fa "més evident la urgència d'establir mesures per tal d'iniciar com abans millor la restauració". Ja s'havien fet actuacions prèvies per fer front a l'estat precari que tenia algun dels murs de l'estructura.
"Per sort s'ha conservat el mur sud i la paret lateral que té dos finestrals ogivals gòtics molt interessants que tenen més de 500 anys", sosté. D'altra banda, la capella està situada just al costat d'una altra d'estil romànic, també pendent de ser reformada i que tampoc ha patit danys.
Així i tot no descarta que el culpable sigui un dels nombrosos llamps que van caure durant l'episodi de pluges i que van provocar que una de les grues de les obres funcionés de parallamps. «Aquesta és una de les zones que estaven pendents de fer-hi actuacions. Ara hem de veure com pressupostem la restauració, ja que ara el cost s'encarirà considerablement», subratlla. Balliu compta poder obtenir ajudes de les diferents institucions (Diputació de Girona, Generalitat i Ministeri de Cultura) que fins ara han col·laborat amb el Consell Comarcal, ens propietari del conjunt, per tal d'adequar completament una estructura que fa 20 anys estava completament enrunada.
L'últim | El més llegit |