El Jutjat Penal 4 de Girona ha jutjat aquest dimecres un activista que s'enfronta a 15 mesos de presó acusat de llançar una cadira als Mossos d'Esquadra durant la mobilització del 6 de desembre passat contra un acte de la plataforma Borbònia i Vox a Girona.

La Fiscalia també sol·licitava l'expulsió del país i que no pogués tornar durant 5 anys però finalment ha retirat la petició perquè l'activista té nacionalitat espanyola. L'acusat també s'enfronta a pagar 175 euros pels danys suposadament causats a una càmera dels Mossos.

L'encausat, Musta Lachkar, admet que va participar a la manifestació però nega haver llançat cap objecte a la línia policial. A les portes dels Jutjats de Girona s'hi van concentrar ahir un centenar de persones en suport a l'activista.

Els fets es remunten a la manifestació autoanomenada antifeixista del 6 de desembre a Girona contra un acte organitzat per Borbònia, que comptava amb el suport de Vox, per commemorar els 40 anys de la Constitució espanyola. La Plataforma Antifeixista Gironina va convocar la manifestació per mostrar el rebuig a la presència de l'extrema dreta a la ciutat.

La manifestació va acabar amb dues càrregues dels Mossos d'Esquadra, que havien blindat el perímetre interior de la plaça U d'octubre de 2017 amb un fort dispositiu de la Brigada Mòbil (Brimo) i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

La primera càrrega va ser a la mateixa plaça i la segona, més tard, quan Álvaro de Marichalar, present a la manifestació constitucionalista, va irrompre a la part de la plaça on hi havia la concentració.