El temporal de pluja i vent que ha deixat importants acumulacions d'aigua va comportar nombroses afectacions viàries arreu de les comarques gironines per inundacions, arbres caiguts o petites esllavissades. Per la crescuda del cabal de rius i rieres com el Ter, el Daró, la Muga o el Manol van resultar afectats nombrosos passallissos. A més, el temporal de llevant va deixar onades de fins a vuit metres, va obligar a restringir l'accés a punts litorals i va generar inundacions a la primera línia marítima.

La xarxa viària catalana tenia ahir 53 trams afectats principalment per inundacions i esllavissades, la majoria a Tarragona i Girona. A les comarques gironines van ser una quinzena les vies afectades en algun moment de la jornada, la majoria per inundacions a l'Alt Empordà.

En aquest punt la C-31, la carretera de Figueres cap a la costa del Baix Empordà, estava afectada en dos punts, Vilamalla, per inundacions sota el pont de la via del tren, i Ullà. Al primer punt la inundació va atrapar vehicles i es va haver de tancar l'accés en els dos sentits, la qual cosa va obligar els vehicles a circular pel cinturó de ronda. També es va tallar la C-252 de Figueres a Roses i l'entrada de Roses, que va quedar inaccessible.

La Gi-553 a Hostalric, la Gi-552 a Riells i Viabrea, i diverses vies comarcals a Vilabertran, Vilopriu, l'Armentera, Albons, Fortià, Bellcaire d'Empordà i Sant Pere Pescador van patir restriccions per inundacions. Però també es van produir esllavissades, que van deixar afectades la GIV-6024 a Setcases i l'N-260 a Llançà, en aquest cas per la pujada de la riera. A última hora de la tarda continuaven tallades quatre vies.

La intensitat de les pluges va ocasionar inundacions a baixos i el clavegueram era insuficient per engolir tota l'aigua. A Torroella de Montgrí, un dels edificis afectats va ser l'edifici municipal del Convent dels Agustins. «Hi ha hagut una petita inundació als baixos perquè les clavegueres no donaven l'abast per absorbir tota l'aigua, de totes maneres no hi ha hagut destrosses i s'ha seguit amb l'activitat amb normalitat», assegurava en Jordi, el conserge de l'equipament.

Diversos veïns van mencionar, així, problemes a les rutes habituals de cotxe. La Núria, una treballadora de l'escola d'adults de Torroella i veïna de l'Escala, va haver de canviar la seva ruta per arribar a la feina. D'altres com la Maria, una estudiant de la UdG resident a Torroella, apuntaven que la carretera de Parlavà «estava inundada i sense senyalització al matí, on els cotxes havien d'anar lents per circular». L'agutzil de Parlavà, en Sebastià, explicava també com les principals incidències van ser l'entrada d'aigua en algunes cases i caigudes d'arbres.

A Fonolleres també van patir els estralls del temporal. En Daniel, veí del municipi, explica que l'entrada del poble va quedar inundada. «Nosaltres vam posar sacs de sorra perquè no entrés l'aigua a casa, tot i això, ens en va entrar, però menys que fa dos anys», assenyala. L'acumulació d'aigua també va generar la crescuda de rius i rieres, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, d'una forma molt ràpida i vertical. Això va fer que el Ter, per exemple, inundés en poca estona el passallís de Sobrànigues, entre Sant Jordi Desvalls i Flaçà, que estava tallat des de primera hora del matí.

El mar inunda passejos

Al litoral català a les pluges s'hi va sumar un important temporal de llevant amb onades, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, de fins a vuit metres. Això és el que va registrar la boia de Begur.

La situació més complicada es donava al nord i sobretot al golf de Lleó. El temporal va deixar espectaculars imatges i va entrar terra endins a diferents punts de la costa gironina.

L'aigua arribava fins a les vies transitades a punts com el Port de la Selva o l'Escala. A Roses el mar arribava amb força fins als negocis i habitatges del passeig de Santa Margarida. L'Estartit o Llançà van ser altres nuclis de l'Empordà on el mar va comportar afectacions.