La meitat del nucli principal de Sant Jordi Desvalls va estar més de 24 hores sense llum després que la caiguda d'una planta de grans dimensions, dimarts cap a les 7 de la tarda, va arrossegar un cablejat elèctric al carrer Hospital. L'avaria va afectar l'única botiga del poble -que va haver de buscar una cambra frigorífica per no perdre els productes frescos-, l'oficina d'una entitat bancària i tots els domicilis del sector est del nucli.

Així ho va explicar l'alcaldessa de Sant Jordi, Núria Martínez, qui es va mostrar molt indignada amb Endesa per la manca d'atenció als veïns i va criticar que «una empresa d'aquesta magnitud» justifiqui el retard de la reparació dient que «estan desbordats per una tormenta». L'alcaldessa va avançar que el Consistori demanarà responsabilitats i ajudarà les persones que presentin una queixa a l'Organització de consumidors i usuaris de Catalunya (OCUC).

A última hora del matí d'aquest dimecres, a Endesa no li constava cap incidència perquè -segons va dir- l'alcaldessa no havia utilitzat el canal oficial per als ajuntaments -un número de telèfon que ella va dir que desconeixia- i perquè, segons els seus registres, el servei habitual d'avaries només havia rebut una trucada de Sant Jordi.

Martínez va contradir aquesta versió assegurant que dimarts al vespre un regidor va trucar al telèfon d'avaries dues vegades i ella ho va fer tres cops més ahir al matí. L'alcaldessa va afegir que els veïns afectats van comunicar la incidiència nombrosos cops, sense aconseguir cap resultat. A mitja tarda i després de trucar al número específic per als governs municipals, la van informar que hi enviaven un tècnic. Al tancament d'aquesta edició, seguien sense servei elèctric.