L'Ajuntament de Banyoles va fer ahir balanç dels 100 primers dies de govern d'aquest mandat i l'alcalde, Miquel Noguer, va destacar que l'equip de govern compleix amb els compromisos electorals i que, per exemple, ja s'estan executat les obres de condicionament de la nova zona d'aparcament a l'entrada nord de la ciutat amb capacitat per a 120 vehicles i que el nou espai ja es troba en funcionament.

Pel que fa a la remodelació i ampliació del parc infantil i juvenil de la Draga, aquest projecte ja està adjudicat i els treballs s'iniciaran en els propers dies just quan el terreny quedi ben eixugat després del darrer episodi de pluges.

Noguer també va donar a conèixer que l'Ajuntament està a punt de comprar tres pisos per un valor de 56.000 euros, que s'incorporaran a la borsa d'habitatge social que ja arriba a 35. En aquesta línia l'Ajuntament seguirà treballant amb la voluntat d'ampliar el nombre d'habitatges socials amb l'objectiu d'arribar als 50 pisos aprofitant les possibilitats que surtin en les fases de tanteig i retracta i que l'Ajuntament n'està a l'aguait per aprofitar-ho i adquirir-ne.

Projectes per l'any 2020

Miquel Noguer va desgranar un seguit de projectes que es duran a terme en aquest final d'any i durant el 2020 com ara la continuïtat del pla de voreres, i el pla d'asfaltatges o la climatització de l'ateneu i el centre d'arts escèniques de La Factoria.

Pel que fa a la nova biblioteca, Noguer va afirmar que les negociacions d'aquest nou equipament «estan ben encarrilades i confiem poder-ho signar abans de finals d'any». Altres projectes que ja estan molt avançats són la remodelació de la plaça dels pisos de La Caixa, que ja disposa del projecte consensuat amb els veïns i aprovat; l'execució de la tercera fase de remodelació del rec Major en el tram entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers o la remodelació de la pesquera Gimferrer, on ja s'han començat les obres del nou clavegueram.

Altres projectes

L'alcalde també va destacar l'acabament del tram final del carrer Divina Pastora que enllaça amb el passeig Mossèn Constans o la finalització de la remodelació de tres carrer al sector del Barral. Pel que fa al projecte de remodelació del passeig de la Indústria, l'Ajuntament treballa amb la voluntat d'iniciar-lo l'any que ve amb una primera fase contemplada en el conjunt de la plaça de davant l'ajuntament. Noguer va voler destacar que «la ciutat ha de continuar i l'equip de govern no pararà». Tanmateix va agrair la bona sintonia i cordialitat amb la resta de grups polítics del consistori.