Unes 300 persones es van manifestar ahir pel centre de Girona per reclamar la unitat d'Espanya i la fi del procés independentista. Aquesta mobilització va transcórrer sense cap tipus d'incident.

Durant tot el trajecte, que va recórrer el centre de la ciutat i va finalitzar a la Subdelegació del Govern, es van poder sentir crits amb què es reclamava l'ingrés a presó de Carles Puigdemont. La marxa es va cloure amb el càntic «a por ellos», que també es va entonar en algun altre moment de la mobilització. També hi va haver crits de suport a tots els cossos policials.

En tot moment, la mobilització va estar custodiada pels Mossos d'Esquadra, que van comptar amb el suport de la Policia Municipal quan s'havia de tallar el trànsit. Un dels temors de la policia abans d'iniciar-se la marxa era un acte dels CDRs que es volia celebrar a poca distància del dels unionistes, però finalment es va desconvocar.

L'associació de veïns de Vila-roja va ser la convocant de la concentració, que es va iniciar davant la comandància de la Guàrdia Civil, situada al carrer d'Emili Grahit. En aquest punt es van repartir banderes de Catalunya, cartells on es podia llegir per exemple, «article 155 ja, sense complexos» i a la capçalera de la mobilització es va col·locar una pancarta on es podia llegir «100 % catalans i españoles».

El president de l'entitat veïnal de Girona Est, Tomàs Cepa, va assegurar que s'havien decidit a convocar aquest acte per tal que «el procés s'acabi» i va afegir que el que volien és poder «anar al metge i no trobar-nos carrers tancats» a causa de les mobilitzacions. Per això, va reclamar el retorn a la normalitat. En relació amb la presència de partits polítics, a l'inici de la manifestació s'hi va poder veure el regidor de Ciutadans, Daniel Pamplona, i durant tot el recorregut i va haver membres del partit d'extrema dreta Vox, que es van situar al capdavant de la capçalera. La mobilització va durar una hora i no va haver-hi incidents. Durant el recorregut, els manifestants van entonar més d'un cop «on estan els CDRs?».