Ryanair i els sindicatsvan tornar divendres a la taula de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 432 treballadors a causa del tancament de les bases de l'aerolínia irlandesa de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona previst per al pròxim 8 de gener. Ara, l'empresa ha ofert recol·locacions en altres països europeus.

Fonts sindicals indiquen que l'aerolínia irlandesa de baix cost ha plantejat als sindicats «un pla de recol·locació per als treballadors» on ofereixen trasllats a bases a països com Polònia, Croàcia o el Regne Unit, països on contracten a través de les firmes Buzz, Air Malta i Ryanair DAC UK, respectivament.

Les mateixes fonts indiquen que, segons aquesta oferta, «no es mantindrien ni les condicions ni la legislació espanyola perquè es canvia de país i no es mantindria tampoc l'antiguitat perquè seria una novació contractual», i afegeixen que els negociadors de l'aerolínia irlandesa «no donen cap altra opció més».

Per part del sindicat USO, s'ha demanat que almenys es comuniquin les vacants existents a cadascuna d'aquestes bases, ja que no disposen del nombre de places que hi hauria, a la vegada que han afegit que no s'han abordat altres qüestions.

En el plantejament inicial de Ryanair, per bases, Tenerife Sud i Girona seran les més afectades, amb 100 acomiadaments a cadascuna, seguides de Gran Canària, amb 69, i Lanzarote, amb 58.